Man eet nog maar 6 dagen per week filet americain want hij is nu flexitariër

in Satire door

Een duurzame leefstijl wordt steeds populairder. Ook binnen de vriendenkring van Bert van der Meer (36) wordt steeds meer gerecycled, de fiets genomen in plaats van de auto en de doorsnee luier ingeruild voor een wasbare variant. Het toenemende gevoel van ongemak over dat hij er niet meer bijhoorde, dreef Bert ertoe zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij eet nog maar zes dagen per week vlees en kan zich nu trots flexitariër noemen.

Bert legt uit dat het niet makkelijk was om van de ene op de andere dag nog maar zes dagen per week zijn boterhammen te besmeren met filet americain. “Hoeveel dikker moet de filet de andere dagen gesmeerd worden om nog wel aan genoeg eiwitten te komen? En hoe ga je om met bedorven eiersalade, omdat die maar een keer per week wordt gebruikt? Dat zijn zaken waar je een weg in moet zien te vinden.”

Nu Bert erkend klimaatvoorvechter is binnen zijn vriendengroep, heeft hij het graag over zijn goede daden. “Er zijn gewoon nog mensen die iedere dag vlees eten”, zegt Bert terwijl hij een hap neemt van zijn zesde boterham filet, omdat het vandaag niet zijn vleesvrije dag is. “Onbegrijpelijk.”

Klik hier of op de titel om naar de artikelbron te gaan.

Geef een reactie