Merkwaardig | Opzienbarend | Wetenswaardig | Opmerkelijk

Fortnite biedt nu ook mogelijkheid om met Johan Cruijff te spelen

in Satire door

Fortnite-fanaten opgelet! Eindelijk wordt het mogelijk om het online schietspel met Johan Cruijff te spelen. Vanaf de nieuwe update is het mogelijk om iedereen neer te schieten met de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

De standaarduitrusting van de voetballer die in 2016 overleed aan de gevolgen van longkanker bestaat uit een shirt van FC Barcelona en een honkbalknuppel. Verder sprint de voetballegende even sierlijk door de Haunted Hills als vroeger door De Meer, zegt hij steeds ‘da’s logisch’ als hij iemand doodschiet, en bij wijze van overwinningsdans legt hij met een magneetbord de tactische voordelen van de ruit op het middenveld uit.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Kijk hier voor meer informatie

Met Cruijff kunnen spelers bovendien voetbalveldjes aanleggen op verschillende plekken van het eiland. Voor deze speciale functie moeten spelers echter wel in-game aankopen doen.

Nabestaanden van Cruijff zijn niet blij met het toevoegen van Johan aan de populaire videogame. “We vinden het belangrijk dat ook de jeugd van tegenwoordig leert over de nalatenschap van Johan Cruijff, maar op deze manier staat het ver af van zijn eigen boodschap. Stellages bouwen, tegenstanders neerschieten, Johan heeft altijd gezegd dat hij liever had dat mensen dat buiten deden dan achter een computer.”

Klik hier of op de titel om naar de artikelbron te gaan.

Geef een reactie

Laatste uit Satire

Go to Top